Stołówka szkolna / Jadłospis
Jadłospis od dnia 27.10.2025 r. do dnia 31.10.2025 r.
| Dzień tygodnia | Zupa | Drugie danie |
|---|---|---|
| poniedziałek | Barszcz czerwony z jajkiem (7, 9) 🌿 | Potrawka z kurczaka (7), ryż, surówka z białej kapusty, kukurydzy, papryki, marchwi i jabłka, kompot |
| wtorek | Zupa ogórkowa (7, 9)🌿 | Łazanki z kapustą (1, 3, ), kompot |
| środa | Krem z marchwi z grzankami (1, 7)🌿 | Kotlet mielony pieczony (1, 3), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, białej kapusty, ogórka kiszonego, pora, jabłka, marchwi, kompot |
| czwartek | Zupa brokułowa (9🌿 | Kasza bulgur (1), sos schabowo- warzywny (9), kompot |
| piątek | Zupa rybna (4, 9) | Naleśniki z serem (1, 3, 7), ziemniaki, kompot 🌿 |
Jadłospis może ulec zmianom.
Spółdzielnia Socjalna „Kazimierzanka”
Legenda
🌿 – danie wegetariańskie
Alergeny
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje makadamia) i produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Szczegółowy wykaz znajduje się w Załączniku nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.