Stołówka szkolna / Jadłospis


Jadłospis od dnia 13.01.2025 r. do dnia 17.01.2025 r.

Dzień tygodniaZupaDrugie danie
poniedziałekRosół z makaronem (1, 3, 9)Kasza pęczak, schab pieczony, ogórek kiszony, kompot
wtorekKapuśniak z kiszonej kapustyPotrawka z kurczaka (7), ryż, surówka z marchwi i chrzanu (7) kompot
środaZupa kalafiorowa (1, 7, 9)Kiełbasa z cebulką na gorąco (6), surówka z białej kapusty (7), ziemniaki, kompot
czwartekZupa gulaszowa ( 9)Makaron z sosem truskawkowym ( 1, 3, 7), kompot
piątekKrupnik (1, 9)Ryba smażona (1, 3, 4), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (3, 7), kompot

Jadłospis może ulec zmianom.

Spółdzielnia Socjalna „Kazimierzanka”


Legenda

🌿 – danie wegetariańskie

Alergeny

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje makadamia) i produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Szczegółowy wykaz znajduje się w Załączniku nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.