Stołówka szkolna / Jadłospis
Jadłospis od dnia 24.03.2025 r. do dnia 28.03.2025 r.
Dzień tygodnia | Zupa | Drugie danie |
---|---|---|
poniedziałek | Rosół z makaronem (1, 3, 9) | Sos mięsny (1), kasza pęczak, ogórek kiszony, kompot |
wtorek | Zupa jarzynowa (7, 9) | Kotlet mielony pieczony (1, 3) ziemniaki, buraczki zasmażane (1, 7), kompot |
środa | Zupa ziemniaczana (9) | Spaghetti w sosie pomidorowym vege (1, 3), kompot |
czwartek | Zupa gulaszowa (9) | Ryż z sosem wanilinowym (7), kompot |
piątek | Krem z marchwi z grzankami (7) | Ryba smażona (1, 3, 4), ziemniaki, surówka z białej kapusty (3), kompot |
Jadłospis może ulec zmianom.
Spółdzielnia Socjalna „Kazimierzanka”
Legenda
🌿 – danie wegetariańskie
Alergeny
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje makadamia) i produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Szczegółowy wykaz znajduje się w Załączniku nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.