Stołówka szkolna / Jadłospis
Jadłospis od dnia 13.01.2025 r. do dnia 17.01.2025 r.
Dzień tygodnia | Zupa | Drugie danie |
---|---|---|
poniedziałek | Rosół z makaronem (1, 3, 9) | Kasza pęczak, schab pieczony, ogórek kiszony, kompot |
wtorek | Kapuśniak z kiszonej kapusty | Potrawka z kurczaka (7), ryż, surówka z marchwi i chrzanu (7) kompot |
środa | Zupa kalafiorowa (1, 7, 9) | Kiełbasa z cebulką na gorąco (6), surówka z białej kapusty (7), ziemniaki, kompot |
czwartek | Zupa gulaszowa ( 9) | Makaron z sosem truskawkowym ( 1, 3, 7), kompot |
piątek | Krupnik (1, 9) | Ryba smażona (1, 3, 4), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (3, 7), kompot |
Jadłospis może ulec zmianom.
Spółdzielnia Socjalna „Kazimierzanka”
Legenda
🌿 – danie wegetariańskie
Alergeny
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje makadamia) i produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Szczegółowy wykaz znajduje się w Załączniku nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.