Stołówka szkolna / Jadłospis


Jadłospis od dnia 17.03.2025 r. do dnia 21.03.2025 r.

Dzień tygodniaZupaDrugie danie
poniedziałekZupa fasolkowa (7, 9)Karczek pieczony (1), kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty (3), kompot
wtorekKapuśniak ze słodkiej kapusty (9)Kiełbasa pieczona z cebulką, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot
środaZupa meksykańska (9) Makaron z sosem śmietanowym i warzywami (1, 3, 7), kompot
czwartekŻurek z jajkiem i kiełbasą (9)Naleśniki z serem (1, 3, 7), kompot
piątekKrupnik (9)Ryba smażona (1, 3, 4), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (3), kompot

Jadłospis może ulec zmianom.

Spółdzielnia Socjalna „Kazimierzanka”


Legenda

🌿 – danie wegetariańskie

Alergeny

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje makadamia) i produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Szczegółowy wykaz znajduje się w Załączniku nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.