Stołówka szkolna / Jadłospis


Jadłospis od dnia 5.12.2022 r. do dnia 9.12.2022 r.

DZIEŃ TYGODNIAZUPADRUGIE DANIE
poniedziałekZupa fasolkowa
(1, 7, 9, 13) 🌿
Spaghetti z mięsem (1, 3, 9, 13), kompot
wtorekZupa gulaszowa
(9, 13)
Placki z jabłkami (1, 3, 7), kompot 🌿
środaZupa zacierkowa
(1, 3, 9, 13) 🌿
Skrzydełka z kurczaka (1, 13), ziemniaki, surówka Colesław (3, 10), kompot
czwartekZupa pomidorowa z makaronem
(1, 3, 7, 9, 13) 🌿
Kasza gryczana z sosem pieczarkowym (1, 7, 13), ogórek kiszony, kompot 🌿
piątekKrem z białych warzyw
(1, 7, 9, 13) 🌿
Ryba smażona (1, 3, 7, 13), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Jadłospis może ulec zmianom.

Spółdzielnia Socjalna „Kazimierzanka”


Legenda

🌿 – danie wegetariańskie

Alergeny

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje makadamia) i produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Szczegółowy wykaz znajduje się w Załączniku nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.