Stołówka szkolna / Jadłospis
Jadłospis od dnia 16.12.2024 r. do dnia 20.12.2024 r.
Dzień tygodnia | Zupa | Drugie danie |
---|---|---|
poniedziałek | Rosół z makaronem (1, 3, 9) | Karczek pieczony (1), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot |
wtorek | Zupa fasolkowa (7, 9) | Ryż z sosem truskawkowym (7), kompot |
środa | Zupa ogórkowa (1, 9) | Udko pieczone z kurczaka, kasza jęczmienna, marchew duszona (7), kompot |
czwartek | Krupnik (1, 9) | Makaron z białym serem i mięsem (1, 3, 7), kompot |
piątek | Krem z dyni z grzankami ( 7, 9) | Ryba smażona (1, 3, 7), ziemniaki, surówka z białej kapusty (3, 7), kompot |
Jadłospis może ulec zmianom.
Spółdzielnia Socjalna „Kazimierzanka”
Legenda
🌿 – danie wegetariańskie
Alergeny
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje makadamia) i produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Szczegółowy wykaz znajduje się w Załączniku nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.