Stołówka szkolna / Jadłospis
Jadłospis od dnia 25.09.2023 r. do dnia 29.09.2023 r.
DZIEŃ TYGODNIA | ZUPA | DRUGIE DANIE |
poniedziałek | Pomidorowa staropolska (1, 7, 9, 13)🌿 | Karczek pieczony (13), kasza gryczana, ogórek kiszony, kompot |
wtorek | Zupa ziemniaczana (9, 13) 🌿 | Spaghetti (1, 3, 9, 13), kompot |
środa | Zupa gulaszowa (9, 13) | Kasza jaglana z owocami (7), kompot 🌿 |
czwartek | Zupa jarzynowa (1, 7, 9, 13) 🌿 | Ryż w sosie słodko- kwaśnym (9, 13), kompot |
piątek | Krem z dyni z grzankami (1, 7, 9, 13) 🌿 | Ryba smażona (1, 3, 13), ziemniaki, surówka z cukinii (3,7), kompot |
Spółdzielnia Socjalna „Kazimierzanka”
Legenda
🌿 – danie wegetariańskie
Alergeny
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje makadamia) i produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Szczegółowy wykaz znajduje się w Załączniku nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.