Stołówka szkolna / Jadłospis
Jadłospis od dnia 30.09.2024 r. do dnia 4.10.2024 r.
DZIEŃ TYGODNIA | ZUPA | DRUGIE DANIE |
poniedziałek | Zupa fasolkowa (7, 9) | Kasza gryczana, gulasz (1 ), ogórek kiszony, kompot |
wtorek | Kapuśniak ze słodkiej kapusty (9) | Kotlet mielony pieczony (1, 3), buraczki zasmażane (7), ziemniaki, kompot |
środa | Zupa kartoflanka (9) | Makaron z mięsem i białym serem (1, 3, 7) , kompot |
czwartek | Zupa gulaszowa (9) | Ryż z jabłkami i śmietaną (7), kompot |
piątek | Krem z marchwi z grzankami z grzankami (7, 9) | Ryba smażona (1, 3, 4), ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot |
Spółdzielnia Socjalna „Kazimierzanka”
Legenda
🌿 – danie wegetariańskie
Alergeny
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje makadamia) i produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Szczegółowy wykaz znajduje się w Załączniku nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.