Stołówka szkolna / Jadłospis


Jadłospis od dnia 08.04.2024 r. do dnia 12.04.2024 r.

DZIEŃ TYGODNIAZUPADRUGIE DANIE
poniedziałekZupa pomidorowa z ryżem (7, 9)🌿Spaghetti carbonara (1, 3, 7), kompot
wtorekZupa kalafiorowa (7, 9)🌿Udko pieczone z kurczaka, ziemniaki, buraczki zasmażane (1, 7), kompot
środaZupa grochowa (9) Zapiekanka ryżowo-serowa (7), kompot 🌿
czwartekZupa zacierkowa (1, 3, 7, 9)🌿Kasza pęczak, sztuka mięsa (1 ), surówka z kiszonej kapusty, kompot
piątekKrupnik (9)🌿Ryba pieczona w sosie ogórkowo- koperkowym (4, 7), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot
Jadłospis może ulec zmianom.

Spółdzielnia Socjalna „Kazimierzanka”


Legenda

🌿 – danie wegetariańskie

Alergeny

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje makadamia) i produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Szczegółowy wykaz znajduje się w Załączniku nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.