Stołówka szkolna / Jadłospis
Jadłospis od dnia 17.06.2024 r. do dnia 20.06.2024 r.
DZIEŃ TYGODNIA | ZUPA | DRUGIE DANIE |
poniedziałek | Barszcz czerwony z jajkiem (3, 9) | Kasza pęczak, karczek pieczony, ogórek kiszony, kompot |
wtorek | Zupa frykadelkowa (9) | Makaron z sosem śmietanowym z kurczakiiem (1,3, 7), kompot |
środa | Zupa gulaszowa 9) | Kasza jaglana z owocami i śmietaną (7) , kompot 🌿 |
czwartek | Zupa koperkowa (1, 7, 9)🌿 | Udko z kurczaka pieczone, ziemniaki,, marchew duszona (7), kompot |
piątek |
Spółdzielnia Socjalna „Kazimierzanka”
Legenda
🌿 – danie wegetariańskie
Alergeny
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje makadamia) i produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Szczegółowy wykaz znajduje się w Załączniku nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.