Stołówka szkolna / Jadłospis


Jadłospis od dnia 30.09.2024 r. do dnia 4.10.2024 r.

DZIEŃ TYGODNIAZUPADRUGIE DANIE
poniedziałekZupa fasolkowa (7, 9)Kasza gryczana, gulasz (1 ), ogórek kiszony, kompot
wtorekKapuśniak ze słodkiej kapusty (9)Kotlet mielony pieczony (1, 3), buraczki zasmażane (7), ziemniaki, kompot
środaZupa kartoflanka (9)Makaron z mięsem i białym serem (1, 3, 7) , kompot
czwartekZupa gulaszowa (9)Ryż z jabłkami i śmietaną (7), kompot
piątekKrem z marchwi z grzankami z grzankami (7, 9)Ryba smażona (1, 3, 4), ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot
Jadłospis może ulec zmianom.

Spółdzielnia Socjalna „Kazimierzanka”


Legenda

🌿 – danie wegetariańskie

Alergeny

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje makadamia) i produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Szczegółowy wykaz znajduje się w Załączniku nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.