Stołówka szkolna / Jadłospis
Jadłospis od dnia 14.10.2024 r. do dnia 18.10.2024 r.
DZIEŃ TYGODNIA | ZUPA | DRUGIE DANIE |
poniedziałek | ||
wtorek | Kapuśniak z kiszonej kapusty | Kotlet schabowy(1, 7), ziemniaki, marchew duszona (7), kompot |
środa | Krem z białych warzyw z grzankami (1, 7, 9) | Pulpet rybny w sosie koperkowo-ogórkowym (1, 3, 4, 7), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot |
czwartek | Barszcz czerwony z jajkiem (3, 9) | Ryż w sosie słodko- kwaśnym z kurczakiem (9), kompot |
piątek | Pomidorowa chłopska (7, 9) | Spaghetti Carbonara (1, 3, 7), kompot |
Spółdzielnia Socjalna „Kazimierzanka”
Legenda
🌿 – danie wegetariańskie
Alergeny
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje makadamia) i produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Szczegółowy wykaz znajduje się w Załączniku nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.